Selskaper kappes nå med en bit av Bitcoin Pie

Elon-effekten – selskaper kappes nå med en bit av Bitcoin Pie

Siden etableringen i 2009 har Bitcoin tatt investeringssamfunnet på en vill tur. Vi har opplevd både euforien til okseløp og fortvilelsen fra bjørnemarkeder. Selv om det absolutt har vært en vill tur for å komme dit vi er nå, føles det endelig som Bitcoin får den oppmerksomheten og anerkjennelsen den fortjener.

Noen ganger er det kritikk av Bitcoin for å være for volatil, noe som ofte resulterer i at uerfarne investorer taper penger når de kjøper toppen av en syklus og deretter kapitulerer etter å ikke ha tålt en markedskorreksjon. Volatilitet er også en av de viktigste årsakene til at SEC ennå ikke har Bitcoin Code godkjent en Bitcoin ETF. Det er imidlertid viktig å huske at vi fortsatt er i de aller første dagene av denne nye aktivaklassen. En flott måte å analysere Bitcoins vekstbane på er å prøve å finne ut hvor den kan passe inn i livssyklusen for teknologiadopsjon.

Livssyklusen for adopsjon av teknologi er en sosiologisk modell som beskriver adopsjon eller aksept av et nytt produkt eller innovasjon. Visuelt kan du tenke på syklusen som en normalfordeling som begynner med innovatører, etterfulgt av tidlige adoptere, deretter det tidlige flertallet, før du endelig når de to siste gruppene av det sene flertallet og henger. Et kritisk punkt i livssyklusen oppstår når de som begynner å adoptere krysser kløften som gradvis fører til tidlig flertall. Det kan være utfordrende å finne ut nøyaktig hvor mange prosent som eier Bitcoin, men basert på en undersøkelse ser det ut til å være et sted mellom 10-15%, noe som vil gjøre dem til de første som tar i bruk den digitale valutaen.

Nå er spørsmålet – hva er katalysatoren som kan drive Bitcoin over kløften, slik at de som begynner å adoptere ytterligere kan anspore Bitcoins vekst? Det ser ut til at en tweet mellom MicroStrategys Michael Saylor og Teslas Elon Musk kan være akkurat katalysatoren som var nødvendig.

Tweeten som endret alt

Det kan ikke benektes at Bitcoin har kommet langt siden de første dagene. Til tross for den utrolige veksten har et hett samtaleemne vært om institusjonell kapital til slutt ville strømme ut i rommet. Det spørsmålet blir ikke lenger stilt fordi Michael Saylor og Elon Musk har satt i gang et kjøpevan som kanskje bare er begynnelsen på det som kommer.

På sin Twitter-konto sa Saylor,

„Bitcoin er en sverm av cyberhornets, visdomsgudinnen, som lever på sannhetens ild og vokser eksponentielt stadig smartere, raskere og sterkere bak en mur av kryptert energi.“

Det er klart at Saylor er en fan av eiendelen med knapphet og evne til å tjene som en sikring mot en devaluerende dollar. Han legger også pengene sine der munnen er. På slutten av fjoråret kunngjorde MicroStrategy at de kjøpte 29.646 Bitcoin for rundt 650 millioner dollar, til en gjennomsnittspris på omtrent 21 925 dollar i 2020. Selskapet stoppet imidlertid ikke der. Bare i forrige uke samlet MicroStrategy ytterligere 1,05 milliarder dollar for å kjøpe mer Bitcoin.

Comments are closed.

Post Navigation