MicroStrategy CEO onthult persoonlijke bitcoin holdings

Oprichter en CEO van business intelligence bedrijf MicroStrategy, Michael Saylor zei vandaag in een tweet dat hij persoonlijk 17.732 BTC in zijn bezit heeft, die hij voor gemiddeld $9.882 per stuk kocht. Naast het verklaren van zijn persoonlijke BTC-transport, zei Saylor dat hij MicroStrategy op de hoogte had gebracht van zijn persoonlijke BTC-investering voordat het bedrijf besloot om Bitcoin voor zichzelf te kopen:

Sommigen hebben gevraagd hoeveel #BTC I bezit. Ik heb persoonlijk 17.732 BTC gekocht voor gemiddeld $9.882 per stuk.

Ik heb MicroStrategy op de hoogte gebracht van deze holdings voordat het bedrijf besloot om bitcoin voor zichzelf te kopen.

De zelfverklaring komt nadat Saylor vorige maand nog had gezegd dat zijn bedrijf de overname van 16.796 BTC had voltooid tegen een totale aankoopprijs van 175 miljoen dollar.

Voordien had MicroStrategy op 14 september zelfs aan de U.S. Securities and Exchange Commission meegedeeld dat de firma haar BTC-holdings „mag“ verhogen tot boven de $250 miljoen die MicroStrategy eerder op 11 augustus van dit jaar had aangekocht.

De CEO was ooit openlijk kritisch over BTC en had eind 2013 gezegd dat de dagen van Bitcoin „geteld“ zijn en dat BTC vergelijkbaar is met „online gokken“. Saylor veranderde echter al snel van gedachten over de crypto en werd een van de bitcoin maximalisten. In feite had hij eerder in een podcast verklaard dat „BTC 1000 keer beter was dan goud“.

Met de recente BTC-stierenloop, zou het beursgenoteerde bedrijf grote winst hebben gemaakt gezien zijn huidige BTC-holdings en zijn prijsstijging tot meer dan $13.000. Onlangs verklaarde een onafhankelijke crypto-onderzoeker Kevin Rooke dat MicroStrategy in de afgelopen twee maanden $100 miljoen had verdiend aan hun Bitcoin-aankopen. Hij vergeleek deze bevinding met de 78 miljoen dollar die MicroStrategy in de afgelopen 3,5 jaar had verdiend met hun daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten.

Bovendien had de CEO met betrekking tot het kwartaalrapport van MicroStrategy gezegd dat de bovengenoemde aankoop van $425 miljoen aan bitcoin, „een groter rendementspotentieel“ bood voor investeerders dan het aanhouden van dergelijke saldi in contanten. Hij beweerde dat het maken van de „primaire kasreserve“ van het bedrijf de algemene zichtbaarheid van MicroStrategy in de markt had vergroot.

Op het moment van schrijven was Bitcoin 13.205,19 dollar waard en is de laatste 24 uur met 3,3% gedaald.

Comments are closed.

Post Navigation