Ethereum Classic Blockchain Splits Door Reorg door een enkele mijnwerker

Etherische klassieker werd aangevallen? ETC-netwerk gaat kort naar beneden voor onderhoud, diagnoserapport legt uit wat er is gebeurd.

Op 1 augustus zijn verschillende figuren die verband houden met Ethereum Classic (ETC) naar Twitter gegaan om de gemeenschap te informeren over problemen met de ETC-blokketen. Onder de eerste was Ethereum Foundation-lid Hudson Jameson die dat aangaf: „Ruilingen moeten stortingen en opnames pauzeren.“

De officiële Twitter pagina van ETC en James Wo, oprichter van Ethereum Classic Labs, bevestigden beiden het probleem. Er werd al snel een diagnoserapport uitgebracht om uit te leggen wat er is gebeurd. Hoewel de overtredende mijnwerker werd geïdentificeerd, was het niet duidelijk of het een opzettelijke aanval op het netwerk was.

Het rapport voegde toe dat de mijnwerkers „door moeten gaan met het ontginnen van de keten as-is,“ en voegde eraan toe dat eventuele transacties die tijdens de vorige periode van 12 uur mogelijk niet werden ontgonnen in dezelfde volgorde waarin ze verondersteld werden te zijn, maar ze zullen opnieuw worden ingediend in de mempool.

Zoals voorgesteld door een aanbieder van mijnbouwoplossingen Bitcoin Investor, heeft een netwerkreorganisatie van 3693 blokken plaatsgevonden bij blok 10904146. Volgens het bericht: „Dit zorgde ervoor dat alle gesnoeide knooppunten in de staat stopten met synchroniseren,“ suggereert een 51% aanval op het netwerk.

Reorg is een ingebouwde functie in een blokketen die het mogelijk maakt om het netwerk terug te rollen. Echter, als kwaadwillende mijnwerkers 51% van de hashpower beveiligen, kunnen ze het netwerk splitsen, verdubbelen of eerdere transacties wissen.

Begin 2019 vond er een bevestigde 51%-aanval op ETC plaats, waardoor bezorgdheid ontstond over het Proof-of-Work mijnmodel.

Comments are closed.

Post Navigation